ABCivic este un proiect marca CIVICA.
Lucrăm la el, alături de alți ieșeni care cred în valoarea inițiativei și-a colaborării, ca să pună puterea, în mâinile cetățenilor.

Echipa ABCivic


Iulian Boia

Vicepreședinte și membru fondator CIVICA. Iulian este antreprenor și voluntar cu state vechi. Crede că vom avea o „cetate” mai bună doar când vom învăța să fim cetățeni mai buni. Altfel, iubește papanașii cu gem de căpșuni și romanele de capă și spadă în care băieții buni înving de fiecare dată. Iulian este şi membru fondator al Fundaţiei Comunitare Iaşi.

Simona Calapodescu

Jurist, biciclist, iubitor de transparență și spații verzi, amator de urbanism și plimbăreț prin instanțe.

Alexandrina Dinga

Preşedinte şi membru fondator CIVICA. În ultimii 10 ani, Alexandrina a coordonat şi dezvoltat diferite campanii/proiecte de mediu şi civice în comunitatea ieşeană. Ca activist civic militează pentru o societate mai dreaptă şi vrea ca prin proiectele sale să încline balanţa puterii în favoarea cetăţeanului. Alexandrina este şi membru fondator al Fundaţiei Comunitare Iaşi.

Oana Olariu

Reporter în linia storytelling, Oana intermediază de 7 ani, pentru studenții de la Jurnalism, primul contact cu reportajul și interviul. Cu un background în psihologie și științe politice, urmărește cum poveștile și jurnalismul civic schimbă comportamentele sociale și, uneori, regimurile politice.

Raluca Onufreiciuc

Avocat, dornic de implicare comunitară, cu spirit creativ pus în slujba societății, cu afinități pentru orice are indice glicemic crescut. Raluca este membru fondator al Asociației ROMANIA 21.

Elena Racu

ONG-istă din adolescență pe inițiative civice și filantropice și e urmărită des de întrebarea „dacă nu eu, atunci cine?”